تبلیغات
 گیاهان دارویی - خواص شقاقل
سه شنبه 8 اردیبهشت 1388

 

«شقاقل»

* نام دیگر آن «زردک صحرایی» می باشد که در فارسی به آن «زردک ریگی» و «زردک ریش بزی» نیز می گویند.

برای دیدن ادامه متن روی ادامه مطلب کلیک کنید.لطفانظربدهید.



 

 

«شقاقل»

* نام دیگر آن «زردک صحرایی» می باشد که در فارسی به آن «زردک ریگی» و «زردک ریش بزی» نیز می گویند

ریشه شقاقل پرگره بوده و زمانی که آن را از خاک در می آورند جدارآن چسبنده و پر رنگ است؛ انتخاب عنوان «زردک ریگی» به همین دلیل است . مغز و ریشه شقاقل یکنواخت بوده و سفید رنگ است . به کلفتی یک انگشت و دراز می باشد و طعمی شیرین دارد . ساقه های آن دارای گره زیاد بوده و بر روی هر گره برگی می روید و چون این برگها از هم مانند ریش بز فاصله دارند به آن لقب « ریش بزی» داده اند

دارای طبیعت گرم و تر بوده و در نواحی شمال ایران و سایر اماکن مرطوب می روید و بیشتر زیر درختان متراکم می باشد

1-مقوی کبد و کلیه ها می باشد                                              6
2- بلغم و رطوبات را دفع می کند

3- از ریشه های گره دار آن در صنعت غذاسازی و دارویی استفاده می شود

4- سوپی که از شقاقل و پیاز و پیاز فرنگی تهیه شده باشد از بهترین داروهای ادرار آور مؤثرتر است

5- هرگاه برگ شقاقل را به سوپ فوق اضافه کنیمبرطرف کنندۀ انواع روماتیسم است

1- شقاقل اشتها را کم می کند

2- دربعضی افراد گرم مزاج تولید سردرد می نماید ، در صورتی که شقاقل را با مقداری عسل بخورید و یا مربای آن یا عسل را تهیه کنید ایجاد سردرد و کم اشتهایی نمی کند

3- ریشه آن سنگین و دیرهضم می باشد ولی چنانچه با شکر و عسل به صورت مربا

دربیاید ، هضم آن آسان شده و به راحتی خورده میشود.


نگارش توسط رضا نجات الهی :: نظرات ()